Google Website Translator Gadget

Labels

Tuesday, October 4, 2011

Fericire- how2


8 obiceiuri care ne fac fericiti

8 obiceiuri care ne fac fericiti

1. Fa o lista cu obiectivele pe termen scurt si lung

Cu cat suntem mai activi si cu cat ne stabilim mai multe obiective pe care le atingem, cu atat mai mult ne pasa de fericirea noastra. Uita-te in jur: oamenii fericiti realizeaza multe activitati si proiecte – construiesc ambarcatiuni, scriu simfonii, se ocupa de gradina…

2. Planifica mese saptamanale

Se stie ca lipsa vitaminelor si mineralelor poate duce la o stare de spirit proasta. Planificarea meselor cu precizie va asigura organismului tau o varietate de micro si macronutrienti, esentiali pentru sanatatea si starea noastra generala.

3. Fa planuri de vacanta la timp

Studiile au demonstrat ca o deja ne simtim foarte bine cand facem abia planuri de vacanta. Planificarea vacantelor, inclusiv a excursiilor scurte cu opt saptamani inainte te va face fericit cu fiecare aventura, chiar inainte de a porni efectiv la drum.

4. Planifica activitati sociale

Interesul pentru relatiile cu persoanele apropiate, timpul petrecut cu persoanele ce te influenteaza pozitiv si activitatile intreprinse pentru a-i ajuta pe cei din jur, toate acestea au un impact asupra fericirii tale. Faptele bune ne ofera satisfactie.

5. Incearca un nou hobby la fiecare trei luni

Activitatile din timpul liber ne asigura satisfactie, iar fiecare nou hobby ne ofera posibilitatea de a ne dedica unor obiective noi – acesta este factorul esential al fericirii. Mai mult, pasiunile noi ne ofera sansa de a socializa sicunoaste oameni noi.

6. Petrece timp cu tine insuti

Fiecare are nevoie de cateva minute petrecute cu sine insusi. Aloca-ti timp sa te relaxeziin fiecare zi: dormi putin dupa-masa, fa o plimbare, asculta muzica, mediteaza, faexercitii de respiratie…

7. Partide regulate de sex

Partidele regulate de sex (de la o partida pe luna la cateva partide pe saptamana) te face la fel de fericit ca si cand ti s-ar acorda o marire considerabila de salariu, potrivit unui studiu recent efectuat in Dartmouth. Nu este foarte clar daca persoanele mai fericite fac sex mai des in general – sau daca sunt fericite din cauza sexului…

8. Fa exercitii fizice!

Fie ca faci exercitii pentru a slabi, fie ca faci exercitii pentru a-ti imbunatati sanatatea sau doar pentru a te mentine in forma –s-a dovedit ca activitatea fizica are efecte benefice asupra sanatatii si starii de spirit. Thx Dormeo.

No comments:

Post a Comment