Google Website Translator Gadget

Labels

Monday, January 16, 2012

Ranile din iubire(preluare www.empower.ro)

M-am gandit de foarte multe ori la acest subiect extrem de delicat. Cred ca toti am suferit in iubire, exista si vorba aceea: “daca nu suferi in iubire inseamna ca nu ai iubit cu adevarat”. V-ati intrebat de ce ranile din iubire dor asa de tare?!
Eu cred ca o relatie de iubire ne provoaca din toate punctele de vedere dar in primul rand ne obliga sa ne uitam in adancul sufletului nostru, iar reactiile noastre intotdeauna au un ecou in cel de langa noi si acel ecou arata de fapt cine suntem. Ajungi astfel sa te cunosti pe tine cu adevarat.

Relatiile de iubire ne spun de cat de maturi suntem din punct de vedere spiritual

Iar iubirea adevarata vine atunci cand noi suntem pregatiti spiritual pentru a o primi. Celelalte relatii care ne-au dezamagit ne ajuta sa ne descoperim si astfel sa ne maturizam, reusind apoi sa pretuim si sa intretinem o relatie care sa ne aduca implinire.
M-am gandit oare de ce ma doare o anumita reactie a prietenului meu?! Pentru ca aceea reactie trezeste in mine o rana mai veche. Spre exemplu, daca prietenul meu era furios pe mine trezea in mine frica de a nu fi respinsa. Din aceasta teama ajungeam sa ma inchid in mine si sabotam relatia.
Exemplele pot continua, nu exista retete pentru ca fiecare reactionam in functie de ranile vechi pe care le avem. Dar, revenind la exemplu, daca realizezi ca poti face fata fricii de a fi respins, vei reusi sa faci fata si supararii lui.

Si totusi cum vindecam o rana din iubire?

Vom reusi sa o eliminam vreodata? Cred ca nu. Reusim insa sa scadem influenta ei asupra noastra sau mai bine spus reusim sa ne ridicam deasupra ei, sa privind experienta dureroasa din alta perspectiva chiar daca ceva ramane acolo.
Se spune ca e nevoie de timp ca rana sa se vindece, e nevoie de timp de fapt ca sa poti privi detasat ceea ce s-a intamplat, sa vezi care a fost mecanismul ce a declansat reactiile pe care le-ai avut sau pe care le-ai starnit la celalalt sau de ce anume ai atras acel gen de persoana in viata ta.
Daca nu reusim sa facem asta, ajungem din nou intr-o relatie similara. Si uite asa primim o lectie care de cele mai multe ori ni se pare dura, dar daca nu o invatam va trebui sa o repetam la nesfarsit pana pricepem. Asa functioneaza legile vietii.

Ce ar trebui sa facem cand suferim din dragoste?

Intai sa ne acordam un timp pentru a plange, pentru a fi tristi, un timp pentru a sta de vorba cu noi si a intelege ce s-a intamplat. E un timp pentru maturizare de care avem nevoie. Acest interval de timp difera pentru fiecare dintre noi. Invatand din lectiile dure primite vom fi pregatiti pentru a primi iubirea adevarata.
  Multumesc http://www.empower.ro/relatii/ranile-din-iubire/

No comments:

Post a Comment